TCP/IP versie 4.3

>> eComStation index <<

Installatie

Sendmail

Network File System

FirewallInstallatie

> Top <

eComStation komt met TCP/IP versie 4.3 voor OS/2. Het bevat een heuse firewall, NFS client en server, FTP server en een hele reeks TCP/IP utilities.

This release of TCP/IP (and MPTS) is based on a 32-bit 4.4-BSD-compliant TCP/IP stack and the changes include major dynamic-IP (DHCP/DDNS) enhancements to support PXE Extensions as defined in Intel Wired For Management Specification v1.1, SMP exploitation to improve stack performance, a new API ( Send_File() ) for faster data transfer, SOCKS v5 support, multi-threaded FTP server, performance enhancements for faster connection processing, particularly for http servers SYN attack prevention capability.

Maar standaard wordt niet alles door de preview geinstalleerd. Alleen dat wat Warp 4 ook biedt. Op de de CD staat een /CID/SERVER/TCPAPPS/install.cmd script waarmee u via de Feature Installer zaken toevoegen kunt. Het is wijs Netscape van te voren te starten. Netscape crasht nog wel eens als u op volgende knop klikt (;-(. Maar op een zeker moment was het raak (:-).

Tip: Laat de Werk Directory van het Netscape icon leeg!

U kunt bij een herinstallatie het Configure hierboven overslaan.
De configuratie van de TCP/IP van eCS (tcpcfg2.cmd) loopt via een Java programma (Java Configuration Notebook). Het Help scherm van de preview deed het niet. Maar er was gek genoeg wel een engelstalige TCP/IP Configuration Notebook Online Help te vinden. Deze was echter voor Warp Server en beschreef functies als NFS die niet standaard in de preview van eCS aanwezig zijn.

De /TCPIP/help/readme.txt vermeldt de installatieprocedure voor OS/2 Warp 4 (Software Choice) en OS/2 WARP Server for e-business gebruikers en enige bekende problemen.

De syntax van sommige hulpmiddelen is veranderd.

Gebruikers kunnen een TCP/IP 4.3 fix van F/X Communications downloaden: http://www.fx.dk/ibmfix/testfix.exe . Het pakket vervangt enige stuurbestanden uit \MPTN\PROTOCOL. Zie ook announcements in comp.os2.networking.tcp-ip als Injoyfix.txt.

Sendmail

> Top <

eComStation komt met een recentere sendmail dan OS/2 Warp 4. De configuratie gaat niet via het TCP/IP notebook. Dan maar rechtstreeks instellen dacht ik. Vreemd genoeg bevat %ETC%\sendmail.cf de volgende waarschuwing:

# This configuration file was created specifically for sendmail on the #
# IBM OS/2 Operating System. Please avoid making changes to this file #
# because any changes will change the operation of sendmail. #


Zie t.z.t de De sendmail van TCP/IP 4.3 in eCS in de netwerksectie. Deze sectie stelt nu nog weinig voor, omdat ik op mijn netwerk gebruik maak van een Linux versie.